STARmeter
SEE RANK
Down 6,081 this week

Albert Rémy (1915–1967)


Albert Rémy was born on April 9, 1915 in Sèvres, Seine [now Hauts-de-Seine], France. He was an actor and director, known for Les quatre cents coups (1959), De trein (1964) and Een man kwam uit Parijs (1943). He died on January 26, 1967 in Paris, France. See full bio »

Died:

(age 51) in Paris, France

"Game of Thrones" ... Need We Say More?

"Game of Thrones" released a teaser, and it tops our list of best trailers of the week.

Watch our trailer of trailers

Around The Web

 | 

Powered by ZergNet

User Lists

Related lists from IMDb users

a list of 356 people
created 4 months ago
 
a list of 158 people
created 06 Sep 2016
 
a list of 455 people
created 4 months ago
 
a list of 4906 people
created 15 Aug 2013
 
a list of 461 people
created 4 months ago
 

Do you have a demo reel?

Add it to your IMDbPage

How Much Have You Seen?

How much of Albert Rémy's work have you seen?

User Polls

Known For

Les quatre cents coups Julien Doinel
(1959)
De trein Didont
(1964)
Een man kwam uit Parijs Jean des Goupi
(1943)

Filmography

Jump to: Actor | Director | Self
Hide Hide Show Show Actor (101 credits)
 1967 Le plus vieux métier du monde
Frenchman with 2 sous (segment "Mademoiselle Mimi") (uncredited)
 1967 1 homme de trop
Emile
 1967 Un idiot à Paris
Rabichon, le restaurateur
 1967 La vingt-cinquième heure
Joseph Grenier
 1967 Huckleberry Finn (TV Movie)
 1966 Grand Prix
Surgeon (as Albert Remy)
 1966 Brandt Parijs?
Policeman / Le gendarme
 1965 Un grand seigneur: Les bons vivants
Inspecteur Graunu (segment "Bons vivants, Les")
 1965 La queue du diable (TV Movie)
 1965 La guêpe (TV Movie)
Boudiou
 1964 Mata Hari, agent H21
Adam Zelle, Mata Hari's Father (as Albert Remy)
 1964 Weekend bij Duinkerken
Virrel
 1964 La route (TV Series)
Marius
- Episode #1.10 (1964) ... Marius
- Episode #1.8 (1964) ... Marius
- Episode #1.4 (1964) ... Marius
- Episode #1.1 (1964) ... Marius
 1960-1964 Les cinq dernières minutes (TV Series)
Joseph Loupiac / Léon Luriecq
- Sans fleurs ni couronnes (1964) ... Joseph Loupiac
- Un poing final (1960) ... Léon Luriecq
 1964 De trein
Didont (as Albert Remy)
 1964 En de hel volgde hem na (uncredited)
 1963 Le canari (TV Movie)
 1963 Un coup dans l'aile (TV Movie)
Le garagiste
 1963 Bébert et l'omnibus
Le Brigadier Belissard
 1963 Treize contes de Maupassant (TV Mini-Series)
- La confession (1963)
 1963 Monsieur Laplanche (TV Movie)
Mr. Laplanche
 1963 Un roi sans divertissement
Le maire
 1962 Mandrin
Grain de sel
 1962 Le couteau dans la plaie
L'inpecteur
 1962 Gigot
Alphonse (as Albert Remy)
 1962 Le théâtre de la jeunesse (TV Series)
Sowerberry
- Oliver Twist (1962) ... Sowerberry
 1962 Le septième juré
Police Superintendent
 1962 L'inspecteur Leclerc enquête (TV Series)
Forestier
- Le retour d'Hélène (1962) ... Forestier
 1962 La Fayette
Louis XVI
 1962 The Four Horsemen of the Apocalypse
François (as Albert Remy)
 1961 Le monocle noir
Mérignac - le bibliothécaire
 1960 Le caïd
Bob (uncredited)
 1960 Tirez sur le pianiste
Chico Saroyan
 1960 Le dialogue des Carmélites
Un sans-culotte (as Albert Remy)
 1960 Pantalaskas
Georges Battistini
 1959 La vache et le prisonnier
Colinet - prisonnier de guerre dans la scierie
 1959 Les quatre cents coups
Julien Doinel
 1958 Châteaux en Espagne (TV Movie)
Le garçon
 1958 En cas de malheur
Le commissaire à la préfecture (uncredited)
 1958 Miss Pigalle
 1958 La caméra explore le temps (TV Series)
L'adjudant
- L'exécution du duc d'Enghien (1958) ... L'adjudant
 1958 Police judiciaire
L'inspecteur Valentin (as Albert Remy)
 1958 Rafles sur la ville
Auguste, dit "Gus"
 1957 Les truands
L'agent de police
 1957 Escapade
José
 1957 Que les hommes sont bêtes
L'inspecteur
 1956 Notre-Dame de Paris
Jupiter (as Albert Remy)
 1956 Crime et châtiment
L'inspecteur Renaud
 1956 Paris, Palace Hôtel
Le ronfleur du commissariat
 1956 La puce à l'oreille (TV Movie)
Camille Chandebise
 1956 Helena en de mannen
Buchez
 1955 Les hussards
Un hussard (uncredited)
 1955 L'affaire des poisons
Le bourreau Guillaume
 1955 Je suis un sentimental
Ledoux
 1955 French Cancan
Barjolin
 1955 Razzia
Bibi
 1954 La bella Otero
Un sergent de ville
 1954 La nuit d'Austerlitz (TV Movie)
Un gangster
 1954 Sylvie et le fantôme (TV Movie)
Anicet
 1954 Na ons de zondvloed
Le garçon de café (as Albert Remy)
 1954 Minuit... Champs-Elysées
Etienne
 1954 Wilde vruchten
Louis
 1953 Virgile
Bastien (as Albert Remy)
 1953 Légère et court vêtue
Henri (uncredited)
 1953 Au diable la vertu
Henri
 1953 Les amours finissent à l'aube
Picard, un employé du garage
 1953 Une fille dans le soleil
Vergèze
 1951 Le hasard mène l'enquête (Short)
Emile Chouzet
 1951 Seul dans Paris
Arthur
 1951 Schipper naast god
Le cuistot (as Albert Remy)
 1950 Rumeur publique (Short)
 1949 Ronde de nuit
L'homme nu
 1948 L'impeccable Henri
Gustave
 1948 Parade du rire
Piton
 1947 Achille le victorieux (Short)
 1947 Un séducteur (Short)
 1947 Le village perdu
Un montagnard (as Albert Remy)
 1947 Les amants du pont Saint-Jean
Le beau-frère du noyé
 1947 Le diable au corps
Le sacristain
 1946 La fille du diable
Clément
 1945 La part de l'ombre (as Albert Remy)
 1945 François Villon
Perrot
 1945 Le cavalier noir
Pinte
 1945 Les enfants du paradis
Scarpia Barrigni
 1944 Le ciel est à vous
Marcel
 1943 Het smeulende vuur
Le sacristain (uncredited)
 1943 Adieu Léonard
Le marchand d'oiseaux
 1943 Madame et le mort
Henri
 1943 Een man kwam uit Parijs
Jean des Goupi (as Rémy)
 1943 Le voyageur de la Toussaint
L'ivrogne (uncredited)
Show Show Director (1 credit)
Show Show Self (2 credits)
Edit

Personal Details

Alternate Names:

Albert Remy | Rémy
Edit

Did You Know?

Star Sign:

Aries

Contribute to This Page



Recently Viewed

 
HD The Stuff | Next  | Раян Мэссон